Latest topics

» Best laptop for playing
by Lightning62 Today at 7:37 am

» Woofie the Dog's Skin Shop
by woofiedog Today at 5:49 am

» Campaign: Otto Carius (WIP)
by frinik Today at 1:02 am

» Merry Christmas and Happy New Year!
by lockie Mon Dec 11, 2017 11:59 pm

» All of the command keys are set to ???
by lockie Mon Dec 11, 2017 8:00 am

» Sta scranny 001:Error
by mechanic Sun Dec 10, 2017 9:51 pm

» Missing Keyboard Defaults
by Lightning62 Sat Dec 09, 2017 9:10 pm

» Any way to separate infantry from tanks?
by aleader Sat Dec 09, 2017 5:50 pm

» STA(Steel Tank Add-on) 3.2 (Steel Fury)
by Lightning62 Sat Dec 09, 2017 3:46 pm

December 2017

MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Calendar Calendar


    STA 1.1 Video Resolution

    Share

    dwain7

    Posts : 91
    Join date : 2016-04-12

    STA 1.1 Video Resolution

    Post by dwain7 on Sun Jun 05, 2016 5:53 pm

    As previously described, I have upgraded to STA v 1.1 full. Game starts up normally, but the mission video resolution is awful. See the following screenshot

    http://i86.servimg.com/u/f86/19/46/37/18/shot_210.jpg

    I have more than enough computer horsepower to run maximum resolution. Display is set to 1900 x 1200 x 60, and all the other image quality settings are maxed out. When I start a mission the result is as shown as above, and when I return to Options the video screen resolution is back to low quality. Never had this problem with STA 1.0. Have tried all the options setting fixes in the game that I can think of (No video mode restrictions, etc), but nothing works. Has anyone seen this with STA 1.1 before and knows of a fix?
    avatar
    frinik
    TSF Member-Golden Feather
    TSF Member-Golden Feather

    Posts : 1409
    Join date : 2014-07-27
    Age : 61
    Location : Bogota-Colombia

    Re: STA 1.1 Video Resolution

    Post by frinik on Sun Jun 05, 2016 6:44 pm

    Read my post below and check your config file:


    Post by frinik on Fri Jun 03, 2016 4:34 pm


    Try disenabling and then re-enabling STA1.1 full and all 3 GMPS. Sometime sit happens that textures do not apply correctly when you enable mods.
    #
    Also check your config folder and open the config.encfg file with notepad. Inside look for the last paragraph.All entries should be like those below:


    //òåêñòóðû
    i_texman:texman()
    {
    //êà÷åñòâî òåêñòóðèðîâàíèÿ (2 - êàê çàäóìàíî, 1 - íèçêîå, 0 - êîìïðåññèÿ)
    tex_qual = 0;
    //ðàçìåð òåêñòóð (0 - êàê åñòü)
    tex_size = 0;
    //ðàçðåøèòü íåêîìïðåññèðîâàííûå òåêñòóðû
    enable_uncomp = 1;
    //íàñòðîéêè ôîðìàòîâ (íàçâàíèå, ðàçìåð, êà÷åñòâî)
    formats()
    {
    user, 0, 2;
    tbump, 0, 2;
    hbump, 0, 2;
    obump, 0, 2;
    fbump, 0, 2;
    lbump, 0, 2;
    bump, 0, 2;
    flora, 0, 2;
    trans, 0, 2;
    normal, 0, 2;
    techn, 0, 2;
    human, 0, 2;
    objs, 0, 2;
    marks, 0, 2;
    atest, 0, 2;
    clouds, 1, 2;
    detail, 0, 2;
    menu, 0, 2;
    font, 0, 2;
    uncomp, 0, 2;

    }// end of formats

    dwain7

    Posts : 91
    Join date : 2016-04-12

    Re: STA 1.1 Video Resolution

    Post by dwain7 on Tue Jun 07, 2016 1:18 am

    Frinik, that was indeed the problem. Swapped out the indicated settings and all is well now.

    For anyone who might be interested, the following are the same settings from the same config file from the torrent download.

    //òåêñòóðû
    i_texman:texman()
    {
    //êà÷åñòâî òåêñòóðèðîâàíèÿ (2 - êàê çàäóìàíî, 1 - íèçêîå, 0 - êîìïðåññèÿ)
    tex_qual = 0;
    //ðàçìåð òåêñòóð (0 - êàê åñòü)
    tex_size = 0;
    //ðàçðåøèòü íåêîìïðåññèðîâàííûå òåêñòóðû
    enable_uncomp = 0;
    //íàñòðîéêè ôîðìàòîâ (íàçâàíèå, ðàçìåð, êà÷åñòâî)
    formats()
    {
    user, -1, 2;
    tbump, -1, 2;
    hbump, -1, 2;
    obump, -1, 2;
    fbump, -1, 2;
    lbump, -1, 2;
    bump, -1, 2;
    flora, -1, 2;
    trans, -1, 2;
    normal, -1, 2;
    techn, -1, 2;
    human, -1, 2;
    objs, -1, 2;
    marks, -1, 2;
    atest, -1, 2;
    clouds, -1, 2;
    detail, -1, 2;
    menu, -1, 2;
    font, -1, 2;
    uncomp, -1, 2;

    }// end of formats


    }// end of i_texman:texman

    I do not know from nothing, but in my opinion this does not seem what the developers intended for the download file. Maybe one of the torrent seeders has a corrupted file??
    avatar
    frinik
    TSF Member-Golden Feather
    TSF Member-Golden Feather

    Posts : 1409
    Join date : 2014-07-27
    Age : 61
    Location : Bogota-Colombia

    Re: STA 1.1 Video Resolution

    Post by frinik on Tue Jun 07, 2016 7:17 am

    More likely an error from whoever complied the file. The minus 1 figure gives low res textures which are frankly unappealing.It makes the game visually unplayable.
    avatar
    lockie
    TSF Member
    TSF Member

    Posts : 3778
    Join date : 2014-07-24
    Age : 50
    Location : Ukraine, Kyiv

    Re: STA 1.1 Video Resolution

    Post by lockie on Thu Jun 09, 2016 1:47 pm

    "-1" it's a bug of the version 1.1. Will be fixed.

    Sponsored content

    Re: STA 1.1 Video Resolution

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Wed Dec 13, 2017 8:21 am