Latest topics

» Merry Christmas and Happy New Year!
by woofiedog Today at 9:52 pm

» Woofie the Dog's Skin Shop
by woofiedog Today at 9:25 pm

» Campaign: Otto Carius (WIP)
by lockie Today at 11:15 am

» Best laptop for playing
by Lightning62 Today at 10:36 am

» All of the command keys are set to ???
by lockie Today at 8:00 am

» Sta scranny 001:Error
by mechanic Yesterday at 9:51 pm

» Missing Keyboard Defaults
by Lightning62 Sat Dec 09, 2017 9:10 pm

» Any way to separate infantry from tanks?
by aleader Sat Dec 09, 2017 5:50 pm

» STA(Steel Tank Add-on) 3.2 (Steel Fury)
by Lightning62 Sat Dec 09, 2017 3:46 pm

December 2017

MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Calendar Calendar


    Unable to get STA 3.2 working

    Share

    ChiefOgden

    Posts : 7
    Join date : 2017-12-06

    Unable to get STA 3.2 working

    Post by ChiefOgden on Wed Dec 06, 2017 9:41 pm

    I just bought the game through Amazon and donated to get access to mods, however I can not get it to work no matter how many times I un-install and re-install or re-download the mods.

    If i install mods one at a time everything is fine until STA 3.2.

    after installing 3.2 I get one of the following errors:

    Exception core:
    001: Error initialization program.

    This happens when I try the tutorial mission or a couple of other missions.

    Occasionally if I pick a mission other than the tutorial, the game loads fine, but I have no control whatsoever with the keyboard to include escaping to the menu.  I can however alt-f4 to close the game, so I know the keyboard is working.

    Any suggestions would be greatly appreciated...
    avatar
    plug_nickel

    Posts : 82
    Join date : 2014-08-12

    Re: Unable to get STA 3.2 working

    Post by plug_nickel on Wed Dec 06, 2017 11:05 pm

    Hey, ChiefOgden!
    Welcome on the armor board! happy
    The most popular issue is so called "double folder" error. Check it out - http://stasf2008.ephpbb.com/t20-how-to-install-sta-mod
    N2

    ChiefOgden

    Posts : 7
    Join date : 2017-12-06

    Re: Unable to get STA 3.2 working

    Post by ChiefOgden on Wed Dec 06, 2017 11:21 pm

    Turns out I needed this http://stasf2008.ephpbb.com/t952-issue-with-keyboard-mapping

    and some hanky panky with the mods and JSGME but I'm up and running and just finished the driver tutorial which was a bear but enjoyable!

    Thanks for the response.
    avatar
    lockie
    TSF Member
    TSF Member

    Posts : 3776
    Join date : 2014-07-24
    Age : 50
    Location : Ukraine, Kyiv

    Re: Unable to get STA 3.2 working

    Post by lockie on Wed Dec 06, 2017 11:44 pm

    ChiefOgden wrote:Turns out I needed this http://stasf2008.ephpbb.com/t952-issue-with-keyboard-mapping
    No u don't Smile because this is indicator that u've wrong installation.
    It's a hard process, but u need to get it over.
    Check out "double folder" error. STA3.2 has a missions on ~100 hours to play the game Cool

    ChiefOgden

    Posts : 7
    Join date : 2017-12-06

    Re: Unable to get STA 3.2 working

    Post by ChiefOgden on Thu Dec 07, 2017 2:02 am

    I don't appear to have the double folder bug. I've uninstalled and deleted the entire folder tree under d:\steel fury the custom location I am using for the files.

    I don't know what I could be missing as the instructions you sent were fairly clear. I will try a complete un-install again but I suspect I will run into the same two problems I've had every time. They are fairly easy to reproduce.

    Are there any settings stored perhaps in a c:\users\ folder that need to be wiped for a clean install?

    Thanks for your time,
    avatar
    plug_nickel

    Posts : 82
    Join date : 2014-08-12

    Re: Unable to get STA 3.2 working

    Post by plug_nickel on Thu Dec 07, 2017 2:21 am

    ChiefOgden wrote:I don't appear to have the double folder bug.  I've uninstalled and deleted the entire folder tree under d:\steel fury the custom location I am using for the files.  

    I don't know what I could be missing as the instructions you sent were fairly clear.  I will try a complete un-install again but I suspect I will run into the same two problems I've had every time.  They are fairly easy to reproduce.  

    Are there any settings stored perhaps in a c:\users\ folder that need to be wiped for a clean install?

    Thanks for your time,
    ChiefOgden your installation is wrong. Follow to the recommended order and gamemod will work fine! thumbsup

    ChiefOgden

    Posts : 7
    Join date : 2017-12-06

    Re: Unable to get STA 3.2 working

    Post by ChiefOgden on Thu Dec 07, 2017 3:26 am

    Are you basing that on what you see in my JSGME or just that if I'd done everything correctly it would work?

    ChiefOgden

    Posts : 7
    Join date : 2017-12-06

    Re: Unable to get STA 3.2 working

    Post by ChiefOgden on Thu Dec 07, 2017 3:58 am

    Tried again from scratch this time on C: drive and the exact same result. Game loads fine. Loading screen shows STA 3.2 but no control whatsoever besides alt-f4.
    avatar
    lockie
    TSF Member
    TSF Member

    Posts : 3776
    Join date : 2014-07-24
    Age : 50
    Location : Ukraine, Kyiv

    Re: Unable to get STA 3.2 working

    Post by lockie on Thu Dec 07, 2017 7:07 am

    ChiefOgden wrote:Tried again from scratch this time on C: drive and the exact same result.  Game loads fine.  Loading screen shows STA 3.2 but no control whatsoever besides alt-f4.
    ChiefOgden, plz install as it noted in order:
    http://stasf2008.ephpbb.com/t805-stasteel-tank-add-on-3-2-steel-fury
    There should be at least six mods enabled:
    1. SSM2.7
    2. Polygons v.2.1
    3. STA3.2
    4. 4Gb patch. (manual installation)
    5. NOVEMBER UPD 2017
    6. aspect_16-9_STA3.1_v.7.5 (only for the monitor 16:9, 1920x1080, new user profile necessary).


    avatar
    plug_nickel

    Posts : 82
    Join date : 2014-08-12

    Re: Unable to get STA 3.2 working

    Post by plug_nickel on Thu Dec 07, 2017 11:50 am

    ChiefOgden wrote:Are you basing that on what you see in my JSGME or just that if I'd done everything correctly it would work?
    You've missed one essential mod "fix monitor 16-9". Do the order as Lockie said.

    ChiefOgden

    Posts : 7
    Join date : 2017-12-06

    Re: Unable to get STA 3.2 working

    Post by ChiefOgden on Thu Dec 07, 2017 1:06 pm

    I'll try again, but though it's not shown in my pic, I've tried with the 16:9 fix and tried setting aspect ratio manually. Neither helped, and the game displays fine at 1920 x 1080.

    The installation I have on my D drive is at least working and playable. I'd like it to be right though so I'll try again.


    ChiefOgden

    Posts : 7
    Join date : 2017-12-06

    Re: Unable to get STA 3.2 working

    Post by ChiefOgden on Thu Dec 07, 2017 2:12 pm

    You were correct. I replaced the keyboard init with the aspect fix and all seems functional. Thank you for your patience.

    Tony
    avatar
    lockie
    TSF Member
    TSF Member

    Posts : 3776
    Join date : 2014-07-24
    Age : 50
    Location : Ukraine, Kyiv

    Re: Unable to get STA 3.2 working

    Post by lockie on Thu Dec 07, 2017 2:44 pm

    ChiefOgden wrote:You were correct.  I replaced the keyboard init with the aspect fix and all seems functional.  Thank you for your patience.
    Congrats! flag
    Try Campaign "Fury"!

    I see that "aspect 16:9" is always caused an issue. So, it'll be integrated together with 4Gb patch into new the version STA3.3

    Sponsored content

    Re: Unable to get STA 3.2 working

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Mon Dec 11, 2017 10:09 pm